Idi direkno na sadržaj
Ministarstvo vanjskih poslova Finske

Predsjednica parlamenta Republike Finske otvorila je pocasni konzulat Finske u Dubrovniku - Veleposlanstvo Finske, Zagreb : Aktualnosti

VELEPOSLANSTVO FINSKE, Zagreb

Miramarska 23
HR-10000 Zagreb, Croatia
Tel. +385 1 6312 080
E-mail: sanomat.zag@formin.fi
Suomi | Hrvatski | English | Svenska |  | 
Font_normalanFont_veliki
 

Predsjednica parlamenta Republike Finske otvorila je počasni konzulat Finske u Dubrovniku

Photo: www.croatia.hr
dubrovnik
Grad Dubrovnik

Predsjednica parlamenta Republike Finske, gospođa Maria Lohela, bila je u službenom posjetu Republici Hrvatskoj 2-4. studenog 2016, zajedno sa zastupnicima finskog parlamenta gospođom Mikaelom Nylander i gospodinom Artom Pirttilahtijem. Osim službenih sastanaka u Zagrebu, izaslanstvo je posjetilo Grad Dubrovnik u petak 4. studenog 2016, gdje je predsjednica parlamenta imala priliku susresti se sa županom Dubrovačko-neretvanske županije, gospodinom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Grada Dubrovnika, gospodinom Androm Vlahušićem i razgovarati o odnosima između Finske i Hrvatske, s posebnim naglaskom na turizam, regionalni razvoj i suradnju u gospodarskom sektoru i promicanju kulture.

Dubrovnik

Povodom svog posjeta Dubrovniku, predsjednica parlamenta, gospođa Maria Lohela imala je čast službeno otvoriti konzulat Republike Finske u Dubrovniku s počasnom konzulicom gospođom Tildom Bogdanović na čelu. Svečanom otvorenju su nazočili i župan Dubrovačke-neretvanske županije, gospodin Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Dubrovnika, gospodin Andro Vlahušić, veleposlanik Finske u Republici Hrvatskoj, gospodin Timo Rajakangas i ugledni gosti.

Osim zastupništva u Dubrovniku, Finska ima konzulate u Zagrebu, Rijeci i Splitu koji rade zajedno s veleposlanstvom Finske na promicanju i jačanju bilateralnih odnosa i partnerstva između Finske i Hrvatske na svim razinama, uključujući trgovinu, turizam, kulturu i obrazovanje.

Počasni konzuli Finske igraju važnu ulogu u uspostavljanju kontakata i razvoju odnosa dviju zemalja. Konzulat Finske u Dubrovniku je također izuzetno važan s obzirom na sve veći interes finskih turista za ovu regiju, kao i sve veći interes Finske za suradnju u sektorima gospodarstva i promicanja kulture.

Finska ima mrežu od oko 400 počasnih konzula u više od 130 zemalja.

Više informacija:
Laura Stojić, Veleposlanstvo Finske u Zagrebu, tel. 01 6312 080, e-mail laura.stojic@formin.fi
 

Ispiši stranicu

Ovaj dokument

Ažurirano 16.1.2017.


© Veleposlanstvo Finske, Zagreb | O ovoj stranici | Kontakt informacije