Idi direkno na sadržaj
Ministarstvo vanjskih poslova Finske

This is FINLAND časopis 2018.-2019. prebacuje fokus na sljedećih 100 godina - Veleposlanstvo Finske, Zagreb : Aktualnosti

VELEPOSLANSTVO FINSKE, Zagreb

Miramarska 23
HR-10000 Zagreb, Croatia
Tel. +385 1 6312 080
E-mail: sanomat.zag@formin.fi
Suomi | Hrvatski | English | Svenska |  | 
Font_normalanFont_veliki
 

This is FINLAND časopis 2018.-2019. prebacuje fokus na sljedećih 100 godina

Nakon proslave stogodišnjice neovisnosti Finske, This is FINLAND časopis za 2018.-2019., godišnja publikacija na engleskom jeziku koja prikazuje finsku stručnost i stručnjake, prebacuje svoj fokus na budućnost.

thisisfinland

Časopis, koji se distribuira u Finskim misijama u svijetu, a posebno u potencijalnim izvoznim tržištima i na izvoznim događajima kroz mrežu Team Finland, opisuje kakva bi budućnost mogla izgledati. Prikazuje finsku stručnost u umjetnoj inteligenciji u područjima kao što su zdravstvo i obrazovanje, objašnjava što Linda Liukas, veleposlanica Finske za kodiranje, misli o tehnologiji kao mediju za samo izražavanje i predstavlja eksperiment temeljnog dohotka i njegov utjecaj na život sudionika.

Druga tema koju je izabrao časopis jest finski svakodnevni život, najbolji na svijetu. Anu Partanen, autorica Nordijske teorije svega, objašnjava u svojoj kolumni kako izgleda svakodnevni život. Finci govore o svojim svakodnevnim izvorima radosti. Također smo istražili kako ljudi koji su se doselili u Finsku iz inozemstva doživljavaju radni život u Finskoj.

Kako Finska uspijeva osigurati vrhunsko obrazovanje, sigurno društvo i dobre prilike kako uskladiti posao i slobodno vrijeme? Sve je to zahvaljujući našem obrazovnom sustavu, koji uči Fince rješavati probleme na lokalnoj i globalnoj razini, piše Olli-Pekka Heinonen, izvršni direktor Finske nacionalne agencije za obrazovanje.

Publikacija je usmjerena na međunarodne čitatelje i ima za cilj pružiti nadahnjujući uvid u finsku stručnost, inovacije, obrazovanje i način života, kao dio brandinga zemlje. Časopis se distribuira diljem svijeta putem distribucijskih kanala uredništva, a također će biti objavljen na njemačkom, francuskom, španjolskom, kineskom i ruskom jeziku u ožujku.

"Za praksu brendiranja zemlje potrebni su raznovrsni alati. Kad se osobno susrećemo s ljudima, često nije dovoljno samo im dati web adresu na koju mogu ići. Moramo biti u mogućnosti ponuditi im nešto konkretnije i na nekoliko jezika", kaže Petra Theman, ravnateljica Jedinice za javnu diplomaciju iz Ministarstva vanjskih poslova. "Posebno sam zahvalna i ponosna što smo uspjeli izraditi ovu publikaciju zajedno s stručnim organizacijama koje predstavljaju finski know-how i inovacije."

This is FINLAND časopis koji objavljuje Ministarstvo vanjskih poslova, Business Finland, Finski inovacijski fond Sitra i Finska nacionalna agencija za obrazovanje. Otavamedia OMA je odgovorna za proizvodnju časopisa.

Pročitajte This is FINLAND časopis 2018.-2019:

Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova Finske

Ispiši stranicu

Ovaj dokument

Ažurirano 23.1.2018.


© Veleposlanstvo Finske, Zagreb | O ovoj stranici | Kontakt informacije